Araç Muayenesinde Aracın Hangi Kısımlarına Bakılmaktadır? Araç muayenesi sırasında aracın tüm mekanik sistemleri dikkatli ve titiz bir şekilde kontrol edilir. Kontrol edilip onaylandıktan sonra araçlar geçebilir.
Araç Muayenesinde Aracın Hangi Kısımlarına Bakılmaktadır?
Ancak araç test edildikten sonra onaylanmazsa araç trafiğe kapatılacak. Araç muayeneleri, ulusal mevzuata uygun olarak binek araçlarda iki yılda bir, ticari araçlarda yılda bir kez yapılmaktadır. Muayenesi yapılmayan araç idari yaptırıma tabi tutulacak ve araç trafik ekibi tarafından çekilecektir.
Araç Muayenesi Nasıl Çalışır?
1- Araç tanımlama
İlk olarak araç ruhsatı, plaka ve şase hasarı gibi araç kayıtları kontrol edilir.
2- Araç Motorlarının Parçaları
Arabanın beyni olduğu söylenir. Ayrıca aracın çok önemli bir parçasıdır. Kontrol edilmesi gereken en önemli nokta aracın motor kısmıdır.
Araç Muayenesinde Aracın Hangi Kısımlarına Bakılmaktadır? Aracın motor kısmı, araç motorunun bileşenlerini kontrol eder. Ayrıca, özellikle pilin kararlı olup olmadığını da kontrol eder.
Motora bağlı araç aydınlatması da muayene sırasında kontrol edilir. Motor bölmesi Motor parçalarının görsel kontrolü Akünün stabilitesini kontrol eder. Diğer yerleşik parçaları kontrol eder. Işık sistemi kontrolü, uzun ve kısa huzme kontrolü, park lambası, geri vites lambası ve fren lambası kontrolü yapılır.
3- Fren Sistemi
Bir aracın fren sistemi, sürücünün, yolcuların ve diğer araçların güvenliği için kritik öneme sahiptir. Araç muayenesi sırasında fren sistemi demonte edilir ve detaylı olarak muayene edilir. Frenin çalışıp çalışmadığını dikkatlice kontrol edilir. Özel bilgisayar destekli sistemler yardımıyla bu işlemler hızlı bir şekilde gerçekleştirilir.
4- Lastik Kontrolü
Bir arabanın sürüş organlarından biri olan lastikler, arabayı kötü havalarda bile kolayca hareket edebilmesi için destekler. Lastik kontrolü çok önemlidir çünkü sürüşü konforlu kılan faktörlerden biri de lastiklerin iyi tutuşudur.
5- Far Ayarları
Aydınlatma görevi gören farlar, sürüş sırasında araç sürücüsüne ve karşıdan gelen kişilere yüksek düzeyde konfor sağlar. Bu nedenle, muayene sırasında farların açısı ve konumu dikkatli bir şekilde ayarlanmalıdır.
6- Bagaj Muayenesi
Araç bagajında bulunan reflektör kontrolleri, yangın söndürücüler, ilk yardım çantaları, takozlar ve alet takımları kontrol edilir.
7- Kabin İçi Kontroller
Arabada emniyet kemerleri (tüm emniyet kemerleri tam oturmuş ve çalışır durumda olmalıdır.) Ön cam silecekleri, kulp gözlükleri (ön camda görüşü engelleyen aşırı çatlak veya çatlak olmamasını sağlamalıdır). Aynı zamanda aracın ön ve arka cam yıkama sistemleri çalışır durumda olmalı ve aynalar sağlam ve eksiksiz ve hasarsız olmalıdır. Gösterge tablosu gibi donanımların gerekli kontrolleri yapılır.
8- Araç Altında Kontrol
Son olarak aracın altındaki süspansiyon ve akslar, tekerlekler, şasi bağlantıları, egzoz ve susturucular, yakıt depoları ve borular gibi parçalar kontrol edilir. Son olarak sizlere sunduğumuz yedek parça temin hizmetleri ile ülkemizde oldukça iyi yerde olan otoyedekmarket.com
Ford yedek parça hizmetleri ile yanınızda olacağız.