HOŞ GELDİNİZ
Hızlı ve güvenli alışverişe giriş yapın!
HENÜZ ÜYE DEĞİL MİSİNİZ?
Kolayca üye olabilirsiniz.

Baskı Balata Nedir?

31-08-2022 12:00
Baskı Balata Nedir?

Baskı Balata Nedir? Baskı balata tanım olarak, motordan gelen bütün gücü aktarmaktadır. Debriyaj kullanıldığı zaman motor ile vitesin arasındaki tüm bağlantıyı koparıp, vitesin çok rahat bir şekilde değişmesini sağlamaktadır.

 Baskı Balata Nedir?

 Bir aracın sürücüsü debriyaj pedalına bastığı zaman, baskı balatanın içinde bulunan yaylar sıkışır, plakayı debriyaj volandan çekip, debriyaj diskinin hareket etmesini durdurur. Bunun sonucunda sürücü istenilen vitese geçip, pedalı bırakır. Sonrasında kollar serbest kalmakta ve yaylar genişlemekte ve debriyaj plakasını da diske geri itmektedir. Bunun sonucunda da volana geçer ve aracın tekerleklerine tekrardan güç verir. Bunun sonucunda da aracın boşta çalışmasını sağlamaktadır.

 Genel olarak baktığımız zaman baskı balata bakımına çok büyük özen gösterilmesi gereken bir parçadır. Bunun yanında çok doğru bir şekilde bakılmadığı zaman da hızlı bir şekilde biter. Buna bağlı olarak da bakım bütçelerine çok büyük etkisi olmaktadır. Bununla birlikte değişim ücreti ve kedisi çok yüksek ücretlere sahip olmaktadır.

 Baskı Balata Özellikleri

 Günlük hayatta baskı balata, manuel araçların debriyaj sistemlerin çok önemli bir parçalarından biri olmaktadır. Bunun yanında yaylar ve bir kol ile kontrol altına alınan ağır metal bir levha olmaktadır. Bu parçanın esas amacı da motor volanına karşı birincil debriyaj plakasına basınç uygulamaktır. Baskı Balata Nedir? Sürücüler debriyaj pedalına bastıkları zaman, baskı balata, debriyaj plakası ve de motor volanı arasında ayrılan, birincil debriyaj plakasına basınç uygulamayı durdurmaktadır. Bu da motor gücünün iletimini kesip, sürücünün kolay bir şekilde vitese geçmesini ve de vites değiştirmesini sağlamaktadır.

 Bir otomobilin sahip olduğu debriyaj baskı balatası ve motor torkunu debriyaj diski yardımı ile şanzıman giriş miline aktarım yapan mekanizma olmaktadır. Buna bağlı olarak da bir manuel şanzıman parçasının işleyişinde de çok büyük önem taşımaktadır.

 Baskı Balatada Dikkat Edilmesi Gereken Konular

 Genel olarak baskı balata araçlarda çok dikkat edilmesi gereken, çok önemli parçalardan biri olmaktadır. Baskı balatanın kullanım ömrü, arabanın markasına ve modeline ve motor ve kullanımına bağlı olarak değişebilir. Düzenli kullanılmaz ise de çok kısa sürede bitmektedir. Buna bağlı olarak da, bu durum masraflara yansımasına neden olur. Bu arada araçlarınızda baskı balata ihtiyacınızı karşılamanız için Peugeot yedek parça konusunda ilk online firmamız otoyedekmarketi.com'u tercih edebilirsiniz.

 Baskı balata çok sağlam olduğu zaman, motordan gelen bütün hareketler iletilerek çok daha iyi bir kavrayış ve verimlilik sağlayacaktır. Baskı Balata Nedir? Fakat baskı balatalar aşınmışsa ya da çok kötü kullanılmışsa ve bitmek üzereyse, böyle bir durumda motordan gelen gücü iletemez ve istenilen performansı da sağlayamaz. Tüm bunların sonucunda da sürücüler, araçtan istenilen sürüş keyfini alamayacaklardır.

IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.