HOŞ GELDİNİZ
Hızlı ve güvenli alışverişe giriş yapın!
HENÜZ ÜYE DEĞİL MİSİNİZ?
Kolayca üye olabilirsiniz.

Far Ayarı Nedir? Far Ayarı Nasıl Yapılır?

31-08-2022 11:40
Far Ayarı Nedir? Far Ayarı Nasıl Yapılır?

Far Ayarı Nedir? Far Ayarı Nasıl Yapılır? Araçların trafikte güvenli olabilmesi için bakımlarının düzenli ve doğru şekilde yapılması gerekir. Sürücü güvenliği ve arabanın uzun ömrü için bakım gerekliliktir. Araçlardaki her aksam hayati önem taşır. Far ayarlarının doğru olması bunlardan biridir. Otomobillerin far ayarı otomobilin büyüklüğüne ve yapısına göre değişebilir. Ancak doğru bir açıda olması gerekir.

 Far Ayarının Önemi

 Far sürücünün yolu görmesini sağlayan ışıktır. Far Ayarı Nedir? Otomobilin ışığı yanlış açıda olursa karşıdan gelen sürücünün gözlerini alabilir. Işık olmadan sürücü yolu göremediği gibi karşısından gelen araç da onu görmez. Far ayarı bozuk olan bir otomobili kullanan sürücü yolu görmekte sıkıntı yaşar. Odaklaması bozulur ve aracın hakimiyetini kaybeder. Özellikle gece sürüşlerinde farların hayati bir önemi var.

 Gece yapılan kazaların en büyük sebeplerinden biri ne yazık ki far ışıklarının çok fazla veya çok az ışık vermesi olabilmektedir. Özellikle gece araba kullanan sürücülerin far ayarlarına dikkat etmeleri şarttır. Bunun için uzman ekibe danışmakta fayda vardır.

 Far Ayarı Nedir ve Nasıl Yapılır?

  Far ayarı son teknoloji makineler ile milim milim ölçülebilmektedir. Aracın önündeki ışığın, her 10 cm alanda 1cm yola yakın olabilmesi, yolu aydınlatabilmesi gerekir. Kısa far 10 cm alanı aydınlatmalıdır. 10 cm alanı aydınlatırken 1cm aşağıyı da aydınlatmalıdır.

 Far Ayarını Kim Yapar?

 Araçların teknik servisleri, oto tamircileri ve aracın teknik uzmanları aracın far ayarının bozuk olup olmadığını far testi yaparak kolayca ölçebilirler. Far Ayarı Nasıl Yapılır? Bu test far ayarının doğru olup olmadığını ölçen en güvenilir yöntemdir. Aracın far ayarı, periyodik bakım sırasında, far temizliği yapılırken veya far değişim işlemi sırasında yapılabilir. Uzun far, kısa far ve sis farı doğru ayarlarda olmalıdır. Üç tip far için ayrı ölçümler yapılır. Sürücü far ayarı ile ilgili bir sorun yaşadığında mutlaka oto servisine götürmeli ve farlarını kontrol ettirmelidir.

 Far Ayarının Bozuk Olduğu Nasıl Anlaşılır?

 Far yolu değil de yol kenarlarını veya yukarıyı ya da çok fazla aşağıyı gösteriyorsa, fazla kısık veya fazla açıksa mutlaka yardım alınmalıdır. Aksi halde kazaya sebebiyet verecek, büyük sorunlara yol açabilecek durumlar doğurabilir.

 Far ayarınızın bozuk olup olmadığından önce kendiniz emin olabilirsiniz. Aracın önünü duvara iyice yaklaştırarak park edin. Far hizasını ve tam 10 cm altını duvara işaretleyin. Ardından arabanızı 10 cm geri çekin ve farlarınızı açın. Yansıyan ışık altlı üstlü çizilen işaretin ortasında kalmalıdır. Far Ayarı Nedir? Eğer şüphe duyuyorsanız hemen oto servisi ile bağlantı kurun. Tüm farlar ampuller aydınlatma ürünlerinin tümüne Peugeot yedek parça tedarik konusunda lider şirketimiz otoyedekmarket.com sitemizden alabilirsiniz.

 Oto Yedek Market, tüm marka ve modelde otomobilin far ayarını en son teknolojik aletlerle güvenli, hızlı şekilde ölçer. Müşteri ihtiyacını ve daha fazlasını karşılamayı hedefler ve müşteri memnuniyetini önde tutar. Bu sebeple en iyi ve kaliteli hizmet anlayışına sahiptir.

IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.