HOŞ GELDİNİZ
Hızlı ve güvenli alışverişe giriş yapın!
HENÜZ ÜYE DEĞİL MİSİNİZ?
Kolayca üye olabilirsiniz.

Klima Kompresörü Arızası Nasıl Anlaşılır?

01-09-2022 12:31
Klima Kompresörü Arızası Nasıl Anlaşılır?

Klima Kompresörü Arızası Nasıl Anlaşılır? Klimalar araçlar için en önemli parçalardan birisidir. bazı durumlarda klima kompresörleri arıza yapmakta ve bu arızanın anlaşılması mümkün olmamaktadır. Bu nedenle klima kompresörlerin nasıl arızalandığını ve tamirinin nasıl yapılacağını bilmek bu anlamda çok önemlidir. Bazı belirtiler ile klima kompresörü arızası tespiti kullanıcılar tarafından yapılabilmektedir.

Klima Kompresörü Arızası Nasıl Anlaşılır?

Klima araç içerisinde hava akışının çevrilmesini sağlayan önemli sistemlerden birisidir. Klima çalışmaya başladığı zaman kompresörün de devreye girmesi gerekmektedir. Klima Kompresörü Arızası Nasıl Anlaşılır? Kompresör krank milinden alınan hareket doğrultusunda klimanın gazını sıkıştırmaya yarayarak kullanıma hazır hale getirmektedir. Gaz hazır hale getirilerek araç içerisinde ısıtma veya soğutma işlemleri için kullanılmaktadır.

 Klima Kompresörü Nedir?

 Isının yoğunlaştırılmasına sebep olan belirli bir basıncın altında çalışan kompresör klimaların ısıtma veya soğutma yapabilmesi için çalışmaktadır. Klima Kompresörü Arızası Nasıl Anlaşılır? Yoğunlaşan havayı aracın içerisine filtrelenmiş bir şekilde sunarak gaz çözünürlüğü üzerinde etkisi bulunmaktadır. Sıkıştırılan gaz basıncının alt kısmında klima sistemlerine ait olan hortumlar geçmektedir.

 Bu kısımda istenilen sıcaklık derecesi ayarlanmaktadır. İstenilen derece ile havanın sıcaklık derecesi arasındaki farka bağlı olan klima sistemlerinin çalışma kapasiteleri değişkenlik göstermektedir. Aradaki farkın az olması durumunda klima kompresörünün düşük bir basınç ile çalışması mümkün olmaktadır.

 Klima Kompresörü Neden Bozulur?

 Klima kompresörü arızası pek çok nedenden kaynaklanabilmektedir. Kompresör arızalarının nedenleri genellikle şunlardır;

 - Klima gazının bitmesi ya da etkin bir şekilde devreye girmemesi

 - Klimanın gaz boruları üzerinde kaçak oluşması

 - Elektrik sistemine bağlı olarak soketlerde oluşan arızalar

 - Kompresörlerin iç kısmında bazı hasarlar

 - Uzun süre kullanımdan dolayı klima parçalarının ömrünün dolması

 - Klima gazı içerisindeki kompresörlerin yağlanmasını sağlayan yağın azalması

 - Kompresörlerin darbe alması

 - Polen filtresinin uzun süre değiştirilmemesi kompresörlerin arızalanmalarına neden olmaktadır.

 Klima Kompresörü Arızası Nasıl Anlaşılır?

 Klima kompresörü arızası araç sürücüsü tarafından bazı kontroller ile kolaylıkla anlaşılabilmektedir. Klima açıldığında çalışmıyor ise veya gerektiği gibi sıcaklık veya soğukluk vermiyor ise kompresör zedelenmiş olabilmektedir. Bunun dışında şu belirtiler ile anlaşılmaktadır;

 - Klima açıkken çıkan sürtme veya ıslığa benzeyen seslerin gelmesi

 - Rölantinin yükselmesi ve sonucunda yakıt tüketimi artsa da klimadan hava gelmemesi

 - Aracın motor kısmının çok ısınması ve motordan sürtünme sesinin gelmesi

 - Klimanın ayarlanan derecede sıcaklık veya soğukluk vermemesi

 - Klima açıldığı zaman aracın stop etmesi ve kompresörün aşırı güç çekmesi gibi belirtilen klima kompresörlerin arızalanmasının belirtileri olmaktadır. Klima Kompresörü Arızası Nasıl Anlaşılır? Araçlar eğer bu belirtileri veriyor ise klima kompresöründe arıza olduğu anlaşılabilir. Şirketimiz otoyedekmarket.com olarak tüm motor aksamı , klima parçaları ve aradığınız tüm parçalar Peugeot yedek parça şirketimizden alabilirsiniz.

IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.