HOŞ GELDİNİZ
Hızlı ve güvenli alışverişe giriş yapın!
HENÜZ ÜYE DEĞİL MİSİNİZ?
Kolayca üye olabilirsiniz.

Akünün Bittiği Nasıl Anlaşılır?

31-08-2022 11:17
Akünün Bittiği Nasıl Anlaşılır?

Akünün Bittiği Nasıl Anlaşılır? Bozuk Akü Nasıl Anlaşılır? Araç dünyasında akü en önemli parçalardan biridir. Aracın çalışmasını sağlayan akü parçası, dinamo yardımı ile beslenir ve sürekli olarak elektrik üretimi sağlar. Aracın ilk anda çalışması için akünün şarj özelliğini koruması gerekir. 60, 72,90 amper aküler binek araçlar için tercih edilirken daha yüksek amperliler yük araçları için tercih edilir. Bir akü için minimum 2 yıl garanti verilmektedir. Akünün kalitesi özellikle kış aylarında kendini gösterir.

Akünün Bittiği Nasıl Anlaşılır?

 Sıcak havada kolay ısındığı için orta halli bir bozuk akü bile kolay çalışabilir. Ancak kış aylarında normal bir akünün bile çalışma performansı bir hayli düşer. Kış aylarında havanın eksilerin altına düşmesi durumunda akü donabilir.

Bozuk Akü Nasıl Anlaşılır?

Aküler demir/nikel, kadminyum/nikel, çinko/gümüş ve kurşun/asit şeklinde sınıflandırılıyor. Otomobillerde kurşun/asit bazlı aküler kullanılır. Kurşun/asit aküleri de de kendi aralarında kuru ve sulu olmak üzere ikiye ayrılır.

 Akünün Bitmesi ve Test İşlemi

 Bir araçta bitik bir akü şarj olmaz. Akünün Bittiği Nasıl Anlaşılır? Ancak bu gibi durumlarda öncelikle şarj dinamosu kontrol edilir. Bazı durumlarda şarj dinamosu bozuk olabilir ve şarj dinamosu arızalıysa akü şarj olmaz. Akü şarj istiyorsa ve şarj dinamosu sağlamsa bu durumda akü işlevini yerine getiremiyor demektir. Şarj olmayan akünün değiştirilmesi gerekir.

 Bitik bir aküyle yola çıkmak yolda kalma gibi problemleri beraberinde getirir. Kutup başlarının oksitlenmesi, akünün suyunun azalması ve kablolarda meydana gelen kopukluklar akünün şarjını engeller. Akünün suyu takviye edildiğinde çalışma performansı artar. Ayrıca akü kutup başları ve kutup başlarındaki kablolar kopuk veya oksitliyse bu durumda yine aküye elektrik gitmez ve şarj işlemi gerçekleşmez.

 Akünün Bitmesi Durumunda Ne Yapılır?

 Aracın sabahları çalışmaması, farların kısa süre açık olmasına rağmen aküyü bitirmesi, akünün zayıfladığını gösterir. Akülerde intikatör göstergesi akünün durumunu gösteren göstergelerdir. Bu gösterge yeşilse şarj oldu demektir. Bozuk akü göstergesi siyahsa şarj tamamen bitmiş anlamına gelir. Akünün Bittiği Nasıl Anlaşılır? Bozuk Akü Nasıl Anlaşılır?  Siyahın ortasında küçük bir yeşil nokta varsa bu durumda şarj zayıf anlamına gelir. İntikatör de gösterge renksiz olduğu zaman akü su seviyesinin yetersiz olduğunu gösterir.

 Sağlıklı bir şekilde akü kullanımı için ilk aşamada araç için en uygun akünün satın alınması gerekiyor. Kaliteli bir akünün kullanım kalitesi maksimum seviyededir. Kalitesiz aküler ise kısa sürede performansı düşer ve arıza vermeye başlar. Bozuk akü durumu meydana geldiğinde gösterge paneli uyarı verir. Şarjın bitmesi veya işlevinin ortadan kalkması durumunda gösterge panelinde akünün resmi görülür. Aracınızda akü ve şarj dinamosu ve motoru gibi yedek parça ihtiyaçlarınızda Peugeot yedek parça şirketimizi ziyaret edebilir otoyedekmarket.com sitemizden tüm ürünlerimize ulaşabilirsiniz.

IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.