HOŞ GELDİNİZ
Hızlı ve güvenli alışverişe giriş yapın!
HENÜZ ÜYE DEĞİL MİSİNİZ?
Kolayca üye olabilirsiniz.

Amortisör Nedir?

27-08-2022 13:13
Amortisör Nedir?
Amortisör Nedir? Ülkemizde, yol yapım maliyetleri oldukça fazla olmakta, bunun yanında da bozuk yollar nedeni ile birçok sürücü sarsıntıya maruz kalmaktadır. Araçların darbe ve sarsıntıları emiş gücü ne kadar sağlam ise bu durumdan en az şekilde etkilenir. Bunu sağlayan sistem ise amortisör olmaktadır.
 

Amortisör Nedir?

 
Otomobillerde sürüş sırasında, yolda bulunan çukur veya engebe nedeni ile ortaya çıkan sarsıntıların şiddetini ve de etkisini hafifletmek amacı ile kullanılan yağ pompalarına denilmektedir. Amortisör Nedir? Amortisörler, genel olarak araçların hareket yönü ile ters, aracın hız oranı ile de paralel bir şekilde direnç göstermektedir. Genel olarak, amortisör sarsıntı ya da titreşim anında meydana gelen enerjiyi ısıya dönüştürüp, emer.

Amortisör, aracın süspansiyon parçalarından biri olmaktadır. Genel olarak amortisör, araçta sarsılmaları engelleyen ve kişi konforunu artıran bir parça olmaktadır. Bunun yanında süspansiyon sistemi de yolda meydana gelen bozukluklardan ötürü oluşabilecek olan sertlikleri emen ve bununla birlikte aracın yükünü de taşıyan ana unsur olmaktadır.
 

Amortisör Nasıl Çalışır?

 
Amortisörün çalışma süreçlerinde, piston içinde yer alan deliklerden, hidrolik sıvı geçişi sağlanır. Aracın tekerlekleri de yukarıya veya aşağıya doğru hareket eder, sadece çok az miktarda sıvı deliklerden geçer. Amortisör Nedir? Bunun sonucunda da meydana gelen basınçla birlikte, piston hareketi yavaşlamakta bunun beraberinde de tekerleğin ve yayın hareket sistemi de yavaşlamaktadır.
 

Amortisörün İşlevleri

 
- Lastikleri yol ile temas halinde tutmak.
- Süspansiyon sistemlerinin hareketinde kontrol sağlamak. 
- Etkin bir şekilde yol tutuş ve frenleme mesafesi sağlamak
- Lastiklerin çok erken aşınmasını engellemek.
- Tekerleğin açısını korumak
- Aracın aniden sıçramasını, fren ya da hızlanma esnasında yere yapışmasını kontrol altına almak.
- Diğer tüm sistemlerin aşınmasını azaltmak.
- Lastik ya da frenlerin dengesiz bir şekilde aşınmasını engellemek.
- Sürücünün yorgunluğunu azaltmak

Amortisör Fiyatları


Amortisör çok küçük olmasına rağmen, oldukça etkili parça olmaktadır. Bunun yanında lastikleri yerde tutmakta ve aracın kasasını dengelemektedir. Tüm bunların sonucunda da sürücüye harika bi konfor sağlar. Amortisör ile güvenli ve de konforlu bir sürüş sağlanmış olur. Amortisörün üzerindeki yayların da en önemli görevi de tekerleğin yolun yüzey bölümü ile sürekli temasını muhafaza etmesine olanak sağlamaktır.

Amortisör fiyatları, genel olarak aracınızın ve kullanılan yedek parçanın markasına bağlı olarak değişmektedir. Peugeot yedek parça dahil olmak üzere her markanın parçaları otoyedekmarket.com da sizlerle. Bunun yanında amortisör fiyat değişiminde etkili olan bir başka durum da aracın genel ihtiyaçları olmaktadır. Amortisör Nedir? Genel olarak amortisörün amacı yolda bulunan çukur veya engebelerin şokunu emmek değil, yayların salınımını azaltmak ve güvenli şekilde bir sürüş sağlamaktır.
IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.