HOŞ GELDİNİZ
Hızlı ve güvenli alışverişe giriş yapın!
HENÜZ ÜYE DEĞİL MİSİNİZ?
Kolayca üye olabilirsiniz.

Araba Ekspertizi Nasıl Olunur

27-08-2022 13:29
Araba Ekspertizi Nasıl Olunur

Araba Ekspertizi Nasıl Olunur İkinci el araç alım satım işleri ile uğraşan veya araç alım satım konularına meraklı olan bu konularda bilgilenmek isteyen herkes araba ekspertizi eğitimlerine katılabilir bu konuda gerekli olan bilgilere sahip olabilmektedir. Bunun yanı sıra otomotiv alanında eğitim görmüş bu alanda mezuniyeti olan kişiler de bu sektörde çalışıp çalışmadığına bakılmaksızın eğitim alabilmektedirler.

Araba Ekspertizi Nasıl Olunur

 Araba Ekspertiz Mesleğini İcra Edenler Ne Tür İşler yapmaktadır? Oto ekspertizleri bu alanda en çok iş yoğunluğuna sahip meslek gruplarındandır. Araba Ekspertizi Nasıl Olunur Hayatın olağan akışında gerçekleşebilecek hasarlı kazalar neticesinde, araç alım satım durumlarında veya herhangi bir kaza olduğunda, araçlarda ortaya çıkabilecek maliyetler hakkında tespitler yapmakta ve hasarın nedenleri hakkında bilgilendirmektedir.

 Oto ekspertizleri yalnızca taraflar arasında meydana gelebilecek anlaşmazlıkların çözümünde rol oynamazlar aynı zamanda ikinci el araç alım satımı hususunda taraflara güven tayin etmekte bu doğrultuda önemli sorumluluk yükü taşımaktadırlar.

Bu bağlamda, araçlarını satmak için uğraşan araç sahipleri, araçlarını satışa vermelerinin ardından alıcı tarafın güvenilir bir ticaret ortamına kavuşabilmesi için satışa konu olan aracın ilanda verilen özelliklere gerçekte sahip olup olmadığını, bir hatası var ise bu hatanın neler olduğunu, bilinenin aksine bilinmeyen herhangi bir kazanın olup olmadığını bir kazanın varlığı durumunda maddi hasar ile ilgili oto ekspertizin görüşlerine ihtiyaç duyulmaktadır. Ayrıca bu paylaşımız arasında sizlere belirtmek isteriz, Pejo Yedek Parça talepleriniz için bizlere ulaşınız.

 Nasıl Araba Ekspertizi Olunur?

 Araba ekspertizi olmak büyük sorumluluklar gerektirmektedir. Aracın problemlerini iyi tanımlayabilmeyi gerektiren profesyonel bir meslektir. Araba Ekspertizi Nasıl Olunur Ayrıca bu mesleği icra edebilmek için otomobil parçalarından araçlara yapılan birçok teste kadar geniş bir bilgi birikimine ihtiyaç vardır.

Eksper olmak isteyen bireyler Hazine Müsteşarlığınca belirlenen şartlara uymak zorundadır. Örneğin iflas etmiş kişiler bu mesleği icra edemezler. Bununla birlikte konkordato ilan etmiş bireyler de bu mesleği yapamazlar.

 Sigorta Eksperi ve Oto Eksperi Arasındaki Farklılıklar Nelerdir?

 Oto eksperleri ile sigorta eksperleri arasındaki farklar açıklanacak olursa, sigorta eksperi sigorta şirketler tarafından talep edilmekte oto eksperleri ise daha çok özel işletmelerin veya talep gelen müşterilerin isteklerine cevap vermektedirler. Araba Ekspertizi Nasıl Olunur Sigorta eksperleri kaza olmasının ardından veya hasar sonrasında gerekli incelemeleri yapmaktadırlar. Daha sonra sigorta eksperi tarafından hazırlanan bu raporlar sigorta şirketlerine gönderilmektedir.

IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.