HOŞ GELDİNİZ
Hızlı ve güvenli alışverişe giriş yapın!
HENÜZ ÜYE DEĞİL MİSİNİZ?
Kolayca üye olabilirsiniz.

Araba Neden Kendi Kendine Gaz Verir?

27-08-2022 13:42
Araba Neden Kendi Kendine Gaz Verir?

Araba Neden Kendi Kendine Gaz Verir? Araçlar yapısı gereği zaman içinde eskimektedir. Bu durumda araba sahiplerinin araçlarını belirli periyotlar dahilinde bakım yaptırmalıdırlar. Sahip olunan aracın yaşı ileriyse bakımı daha da ağırlaşmaktadır.

Araba Neden Kendi Kendine Gaz Verir?

Şayet bu noktada özen gösterilmezse araçlar sahiplerine büyük masraflar çıkarabilmektedir. Araba Neden Kendi Kendine Gaz Verir? Araçlarda sıkça gözlemlenen sorunlardan biri de arabaların kendi kendine gaz vermesi durumudur. Aşağı da bu sorun başlıklar halinde incelenmekte sorunun nedenleri ve çözümü hakkında bilgi paylaşımı yapılmaktadır.

Arabalar Neden Kendi Kendine Gaz Vermektedirler?

Sürücü seyir halinde belirli bir devir bandında ilerlerken vites değiştirmek amacıyla debriyaja bastığında şayet devir göstergesinde bir azalma olmuyor aksine artış gözleniyorsa, sürücü büyük ihtimal bir sorun ile karşı karşıya kalmaktadır. 

Veyahut sürücü tarafından araç çalıştırıldığında araç beş dakikadan daha fazla bir süre zarfında normal rölanti devrinden daha yüksek seviyede çalışıyorsa bu durum yine bir sorun ile karşı kaşıya olunduğunun göstergesidir. Ancak belirtmek gerekir ki özellikle benzinli araçlarda yine beş dakikayı geçmeyecek şekilde ve bir kaç dakika süre zarfında olmak kaydıyla araç yüksek devir rölantide çalışmaktadır.

 Normal rölanti devir aralığı (700- 1000 rpm) arasıdır. Başka bir durumu ifade etmek gerekirse, trafikte seyir halindeyken trafik ışıklarında durulduğu esnada araç normal rölanti devrinden daha yüksek bir düzeyde bulunuyorsa bu durum yine bir sorun olduğu anlamına gelmektedir. Bu ifade edilen olay örgüsünde sorun ortak özelliği aracın kendi kendine gaz vermesi durumudur. Aşağıda bir başlık altında ve birkaç madde halinde sorunun ana sebepleri açıklanmaktadır.  Ayrıca yedek parçalardan sebep bu durum karşılaşabilmektedir, Peugeot Yedek Parça ihtiyacı için en kısa sürede adresinize parçaları gönderiyor olacağız.

 Devrin Yüksek Olmasının Sebepleri

 Bu sorunun birkaç nedeni bulunmaktadır. Aşağıda bu nedenler maddeler halinde sıralanmaktadır.

 - Gaz kelebeğinin kirlenmesi ya da arızalanması durumu,

 - Oksijen sensöründe meydana gelebilecek olası arızalar,

 - Maf sensöründe meydana gelebilecek bir arıza ya da kirlenme durumu,

 - Gaz telinin arızalanması durumu,

 - Hava debisinde bir arıza olma durumu,

 - Boğaz kelebeğinin arızalı olma durumu,

 - Kilometre sensöründe arıza olma durumu,

 - ABS sensörünün arızalı olma durumu,

 - Emme manifoldunda yer alan MAP sensörünün ve aynı zamanda egzoz manifoldunda yer alan LAMBDA sensöründe arıza olma durumu, bunun yanı sıra kendi kendine gaz verme sorunu otomatik vitesli araçlarda ve dizel yakıta sahip araçlarda da görülmektedir bu durumda işinden anlayan bir motor ustasına gidilmesi uzmanlar tarafından önerilmektedir. Araba Neden Kendi Kendine Gaz Verir? Aşağıda bir başlık altında maddeler halinde araçların kendi kendine gaz verme belirtileri incelenmiştir.

 Araçların Kendi Kendine Gaz Verme Belirtileri

 Bu durumun nedeni aşağıda maddeler halinde belirtilmektedir.

 - Araçların kendi kendine gaz vermesi durumu,

 - Araç ile seyir halinde ilerlerken belirli bir devirin üstünde çalışması durumu,

 - Araçların vites geçişleri olduğu durumda kendi kendine devrini yükselmesi durumu,

 - Araçların durana kadar belirli düzeyin üzerinde yüksek bir devirde çalışması durumu, olarak açıklanabilmektedir.

 

 

 

IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.