HOŞ GELDİNİZ
Hızlı ve güvenli alışverişe giriş yapın!
HENÜZ ÜYE DEĞİL MİSİNİZ?
Kolayca üye olabilirsiniz.

Tıkalı Enjektör Nasıl Açılır?

29-08-2022 15:21
Tıkalı Enjektör Nasıl Açılır?

 Tıkalı Enjektör Nasıl Açılır? Enjektörler en çok araba konusunda kullanılan detaylardan biri olarak bilinmektedir. Genellikle yakıt filtrelerini görevini iyi yapmadığı doğrultularda enjektör türü ekipmanlarda partiküler birikmeler oluşmaktadır. Özellikle kirli olan enjektörlerde az da olsa yakıt geçebilme gibi konulara izin verilmektedir. Ancak enjektörler tıkalı olduğu zaman yakıtın akış doğrultularına izin verilmemektedir. Yakıt ne kadar az geçerse aracın performanslarında büyük oranda düşüşler yaşanacaktır. Bundan dolayı ekonomik ve emisyonel anlamında sorunlar yaşanabilmektedir.

 Tıkalı Enjektör Nasıl Açılır?

 Yakıt enjektörlerinde birden fazla kimyasal madde mevcut olmaktadır. Yakıt akışının doğru bir şekilde izin verilmesi isteniyorsa muhakkak tıkanmış olan enjektörlerin açılması gerekmektedir.  Tıkalı Enjektör Nasıl Açılır? Yakıt enjektörleri doğru bir şekilde pompalanarak tıkalı olan enjektörlerin tıkanmasına yol açacak tüm unsurlar yok edilmektedir. Bundaki en önemli husus tıkalı olan enjektörü doğru bir şekilde açabilmek olmaktadır. Eğer enjektör açılmıyorsa muhakkak yenisiyle değiştirilmesi gerekmektedir. Enjektörün içerisinde biriken tüm malzemelerin gövdesinden başlanarak temizlenmesi gerekmektedir.

 Tıkalı Enjektör Belirtileri Nelerdir?

 Bir ya da daha fazla olabilecek olan silindirlerde ateşleme sorunları yaşanmaktadır. Bunun dışında motorun gücünde büyük oranlarda azalmalar meydana gelmektedir.  Tıkalı Enjektör Belirtileri Nelerdir? Bundan dolayı enjektör seçimleri çok önemli bir boyutta bulunmaktadır. Sonrasında ani hızlanmalarda ya da yavaşlamalarda performanslarda büyük oran düşüşler yaşanmaktadır. Mevcut motorlarda tekleme stop etme ya da sarsıntı gibi sorunlar meydana gelmektedir. Bu yüzden enjektör araç için çok önemli bir noktada bulunmaktadır. Motorun zor çalışabilmesini ya da hiç çalışmaması gibi durumları sağlamaktadır. Motorlarda rölanti dalgalanmaları oluşabilmektedir.

 Özellikle egzozlarda emisyon değerleri anlamında büyük artışlar meydana gelmektedir. Kişi normalde tükettiği yakıttan daha fazla yakıtlar herhangi bir durumda enjektör problemleri yaşandığı andan itibaren muhakkak en doğru adrese başvurulması gerekmektedir.  Tıkalı Enjektör Nasıl Açılır? Arabaların bakımına özen göstermeme de enjektörlerde problemler yaşatabilmektedir. Kişi tıkalı enjektörü test etmek istiyorsa muhakkak motoru soğukken çalıştırmalıdır. Motoru çalıştırdıktan sonra egzoza çıplak elle dokunup soğuk olan egzozu tercih etmektedir. Arızanın neden kaynaklandığı görülecektir.

 Enjektörler Neden Tıkanmaktadır?

 Yakıtlarda bulunan hidrokarbonlar ya da tortular bir müddet sonra birikmektedir. Niye çok yakıtta fazla miktarda etanol bulunmaktadır. Bu nedenle havadaki nemin yakıta geçmesi sağlanmaktadır. Eğer yakıt filtrelerinde işlem yitirme gibi durumlar yaşanıyorsa bu zamanla enjektörleri paslandırmaktadır. Böylece yavaş yavaş çalışmamaya başlamaktadır. Özellikle depolama tanklarında yakıt pompalayan yerlerde birikmeler yaşanmaktadır. Bu da diğer bir tıkanma yöntemi olarak bilinmektedir.

 Tıkalı Enjektör Değişim Fiyatları Nasıl Olmaktadır?

 Bu enjektörlerin fiyatları hesaplanırken boyutları kullanıldığı bölge yer çok önemli olmaktadır. Tıkalı Enjektör Nasıl Açılır? Genellikle kolay bir şekilde bulunabildiği için her zaman uygun fiyatlarıyla satılması mümkün olmaktadır. Böylece kullanıcılar mağdur olmadan istediği tutardaki enjektörleri rahatlıkla satın almaktadır. Enjektörler ve eksiklikleri gereken tüm yedek parçaları Peugeot yedek parça internet sitemizde sizlere sunulmaktadır.

 

IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.